Odbor o poslovanju Skupštine u ranijim sazivima

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće danas konsultativno saslušanje radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanju i aktivnostima organa vlasti u vezi pronevjere novca i falsifikovanja isprava u računovodstvu ranijih saziva Skupštine.

Na saslušanje su pozvani član Senata Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović, predstavnici Vrhovnog državnog tužilaštva, generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić i interni revizor u parlamentu Vaso Vasović.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica je kazao da je u ranijim sazivima Skupštine postojao mehanizam za "isisavanje novca iz računovodstva".On je podsjetio da se DRI bavila pitanjem falsifikovanja i lažiranja putnih naloga za 2015. i 2016. godinu, što je učinila i služba Skupštine, i da su podnijete krivične prijave koje se odnose na iznose od oko 200 hiljada EUR.

„U pitanju je opšta pljačka državnog novca, i to od više osoba, u produženom trajanju“, rekao je Koprivica na konferenciji za novinare 14. oktobra.

Koprivica je kazao da imaju dokaze o ozbiljnim pronevjerama i falsifikovanju isprava u računovodstvenoj službi Skupštine i da se, po nalogu predsjednika parlamenta Alekse Bečića, provjerava finansijsko poslovanje u ranijim sazivima.

Izvor: Mina