Prva izložba slika Bjelopoljke Ružice Šćepanović Radulović u Beogradu

Naša sugrađanka Ružica Šćepanović Radulović, koja veće nekoliko godina živi i stvara u Parizu a zbog aktuelne epidemijske situacije  pariski slikarski atelje je zamijenila onim u Beogradu, organizovaće  početkom septembra  prvu samostalnu izložbu u tom gradu.

Nakon Beograda, u planu su izložbe u Parizu a potom i u rodnom gradu. U izjavi za Radio Bijelo Polje, Ružica kaže da na njenim slikama preovladava akrilik tehnika, a jedina je u Crnoj Gori  koja koristi tzv. tehniku „razlivanja“.

„To je zaista interesantno, jer slike koje ja posjedujem nijesu viđene u Crnoj Gori, a bogami ni u Beogradu. Polovinom septembra, u Kulturnom centru „Čukarica“, organizovaću prvu samostalnu izložbu koja će biti otvorena do 29. sepembra. Ukoliko epidemija korona virusa nešto ne poremeti,  trebalo bi da moje slike vidi i publika u Parizu, a zatim ću izložbu organizovati i u Bijelom Polju i Podgorici“, kaže ova umjetnica, koja  u glavnom gradu Francuske honorarno izrađuje mozaike za „Karitas“, a drži i časove slikanja.

 

Autorka: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.