Bijeli džemper - savršen komad za hladne dane

Džemperi u svim bojama i krojevima i ove sezone jesen-zima nametnuli su se kao jedan od vodećih trendova.

Ove godine modni brendovi predstavili su i niz modela u jarkim bojama, ali pažnja je svakako usmjerena na omiljeni klasik - modele od snježnobijele do mliječnobijele boje. Bijeli džemperi će u hladnim zimskim danima biti pravo osvježenje za svaku modnu kombinaciju.

Radi se o komadu koji vjerovatno već imate u ormaru, a za slučaj da nemate, nabavite jedan i kombinujte ga uz džins i patike, svečane haljine, skunje, poslovna odijela... U hladnim danima bijeli džemper pravo je osvježenje, "osvjetljava" i unosi dašak vedrine u svaku odjevnu kombinaciju.

Uz vunene kapute kao nezaobilazni dio svakog zimskog ormara i raskošan baršun koji krasi neke od najelegantnijih komada sezone, pletivo je klasik od kojeg se nećemo odvajati ni ove zime.

Aktuelne kolekcije donijele su raznolikost modela, među kojima ćete pronaći topli džemper, dolčevitu ili kardigan za baš svaku zimsku kombinaciju. Trendi detalji i igra poznatim krojevima stvorili su nekoliko novih modela koji donose osvježenje omiljenim zimskim kombinacijama poput spoja pletiva i džinsa ili pletiva i zimskih haljina.

Jednako kao crna i siva, bijela boja je dio neutralne palete koju krasi svestranost i doza klasične elegancije. U spoju s omiljenim modelima pletiva, bijela boja stvara savršene tople komade za baš svaki zimski ormar. I dok će fine, tanke veste odlično izgledati spojene s klasičnim komadima poslovne garderobe, oversized džemperi će se iz ležerne vikend uniforme lako transformisati u savršenu dnevnu kombinaciju.

Jednostavnost bijele boje ove sezone istakla se, ne samo kao izbor koji donosi bezbroj kombinacija, već i kao izbor koji odlično izgleda u kombinaciji s različitim krojevima. Od popularne oversized siluete do cropped modela i trendi detalja poput statement rukava i zanimljivih načina pletenja, bijeli džemperi ove sezone izgledaju bolje nego ikad.

 

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić