Povećajte funkcionalnost hodnika

Zona za kapute, zona za presvlačenje i pospremanje cipela, zona za odlaganje stvari, zona za parkiranje bicikla. Ovako izgleda skoro svaki hodnik.

Ali, hodnik je puno važnija prostorija u vašem stanu nego što se na prvi tren može činiti. Bili vi toga svjesni ili ne, to je mjesto koje daje utisak o vlasnicima, njihovoj estetici, praktičnosti, urednosti puno više nego što se u prvi tren čini. Upravo tu se događa ljubav na prvi pogled.

Praktičan po mogućnosti što manje vidljiv ormar esencijalno je važan za funkcionalnost, stoga je najbolje kada je ormar izrađen po mjeri, tako da vam omogućava najbolju moguću iskoristivost prostora.

Princip od zida do zida, bijeli mat iveral ili medijapan, push sistem zatvaranja bez ručkica stvoriće nevidljivosti, odnosno ormar će izgledati kao da je dio zida, što je posebno važno u malim i mračnim prostorima bez prirodnog osvjetljenja kakvi su obično hodnici.

U takvim prostorima uz "nevidljiv" ormar, ogromno ogledalo strateški postavljeno da reflektuje i udvostručuje prostor, dovoljno je nekoliko karakternih komada poput šarenih vješalica, lijepih korpi za odlaganje stvari, memo polica i ploče za poruke ukućana te neka lijepa fotografija biće dovoljna za stvaranje upečatljivog, a istovremeno i funkcionalnog prostora s kojim ćete već na prvu stvoriti udobnost i naklonost svakog gosta.

Tekst I foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić