Budite sami svoj frizer: Evo kako da ošišate ispucale krajeve

Londonski stilista Džejmi Stivens, kome brigu o kosi povjeravaju mnoge britanske zvijezde, otkad su zbog virusa korona zatvoreni frizerski i saloni ljepote, predlaže da se ošišamo sami, kod kuće. 

“Dok je u slučaju skraćivanja šiški neophodno da kosa bude mokra, kada šišate ispucale krajeve ona bi trebalo da bude suva. Uz ovaj savjet uspjećete samo da uklonite krajeve koji ne izgledaju zdravo, a pritom ćete zadržati dužinu kose. Podijelite kosu po sredini i prebacite je ravnomjerno preko oba ramena. Povucite kosu između dva prsta, ravno a ne pod uglom, i štricnite krajeve vrhom makaza. Isto učinite i sa drugom stranom pa, držeći glavu uspravno, provjerite da li su strane jednake dužine”, pojašnjava Stivens. 

Ovaj stručnjak savjetuje da u kućnim uslovima ne radite ništa drastično sa kosom, već da za veću transformaciju sačekate vrijeme kada ćete ponovo moći da odete kod frizera. Ali, ono što možete da uradite sada, jeste da se usredsredite na zdravlje kose.

“Iskoristite ovo vrijeme da uradite pakovanja i oporavite umorne i beživotne vlasi. Njegujte krajeve uz pomoć maslinovog ulja ili kupovnih maski, ali vodite računa o tome da ih ne stavljate na korijen”, upozorava londonski frizer.

 

Izvor i foto: Novosti

Tekst objavila: Sanida Kajević