Mulić: „Tour of Montenegro 2019“ je korak naprijed u crnogorskom biciklizmu (video)

Crnogorski biciklisti uspješno su završil nastup na prvoj međunarodnoj drumskoj trci „Tour of Montenegro 2019“, a Bjelopoljac, Demir Mulić, još jednom je opravdao titulu jednog od najboljih.

Naime, Mulić je osvojio drugo mjesto na Državnom prvenstvu u drumu, održanom u okviru prvog „Tour of Montenegro 2019“ i to sa rezultatom 02:42:50.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, novi vicešampion crnogorskog drumskog biciklizma, Demir Mulić, kazao je da je zadovoljan rezultatom, naročito što je mountainbike njegova primarna disciplina.

“Moja primarna disciplina je mountain bike, a drum koristim za trening. Ipak, očekivao sam iskreno podijum, išao sam na to prvo mjesto, ali kako se tok trke odvijao polako sam raspoređivao snagu, jer sam znao da me već sjutra očekuje jako teška trka. Tog poslednjeg dana „Tour of Montenegro 2019“ vozila se etapa od Podgorice do Kuča, a od naših takmičara sam bio prvi, što govori da sam donio ispravnu odluku”, kazao je Mulić.

On je napomenuo da se “Tour of Montenegro 2019” sastojao iz dvodnevne trka “Grand Prix Kotor Lovćen 2019”, koje su ujedno bile i državno prvenstvo Crne Gore u drumskom biciklizmu, kao i tradicionalne jednodnevne trka “Trophy Kuči 2019”.

“Ovo je bila sjajna prilika da se kao reprezentacija Crne Gore  pojavimo na ovako prestižnom takmičenju kao što je „Tour of Montenegro“. Crnogorsku reprezentaciju činilo je šest biciklista, a na ovoj međunarodnoj trci učestvovao je i tim sastavljen od članova bjelopoljske ekipe MFR Tempo i Džada iz Podgorice. Ukupan plasman naših timova je jako dobar, Biciklistički savez je ponosan na takmičare, jer smo uprkos svim problemima, dokazali da možemo biti konkurentni biciklistima koji dolaze iz mnogo razvijenijih zemalja“, podvukao je Mulić, koji je i član UO Biciklističkog saveza Crne Gore.

Mulić je istakao da je prvi „Tour of Montenegro“ veliki korak naprijed kada je  u pitanju razvoj biciklističkog sporta u Crnoj Gori, ali i izuzetna prilika za promociju naše zemlje.

“Osnivanjem  novog Biciklističkog saveza stvorili su se uslovi da dugogodišbnji problemi u biciklističkom sportu budu riješeni. Biciklistički savez Crne Gore tek je prije nekih šest mjeseci počeo sa radom, a za tako relativno kratak vremenski period uspjeli smo da uradimo mnogo toga. Sama organizacija prve međunarodne drumske trke „Tour of Montenegro 2019“ govori o našoj posvećenosti razvoju biciklizma u Crnoj Gori”,  zato ćemo nastojati da ovaj događaj postane tradicionalna biciklistička manifestacija po po kojoj će Crna Gora, u budućnosti biti prepoznata”, naveo je Mulić.

On je najavio da će se 29. septembra u Nikšiću održati Državno prvenstvo u MTB-u na čuvenoj stazi na Trebjesi, a nakon toga, vjerovatno u oktobru, biće organizovana trka u Bijelom Polju, koja će biti treća u okviru zvanične biciklističke lige Crne Gore.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE