Pruška polovična na startu Lige šampiona

Ekipa Pruška Mesopromet Franca ostvarila je polovičan učinak prvog dana Lige šampiona u mini fudbalu, koja je počela danas u italijanskom Riminiju, i trajaće do nedjelje.

Pruščani su u prvom kolu grupe A poraženi od španske Valensije sa 2:1, a jedini pogodak postigao je Irfan Ćorović, da bi u drugoj rundi večeras ubjedljivo slavili protiv ukrajinskog tima Euro 40 rezultatom 10:0.

Četvorostruki strijelac bio je Kemal Alić, tri gola dao je Armen Bošnjak, dok su po jednom mrežu Ukrajinaca zatresli  Ivan Krgović, Nemanja Vukićević i Branko Vuković.

Kapiten Pruške, Admir Mekić, za Radio Bijelo Polje istakao je da u prvom meču nisu imali sreće, i da su praktično izgubilii jedan bod.

„Bili smo bolji od Valensije, imali više šansi, ali dva jeftina gola koštala su nas remija ili pobjede, da bi čak u posljednjem minutu pogodili i stativu. U drugoj utakmici, protivnik je bio vidno slabiji, odigrali smo dobro, i na kraju upisali prvu pobjedu bez nekih većih problema“, kazao je Mekić.

On je naglasio da ih sjutra čeka odlučujući duel protiv prošlogodišnjeg šampiona, Temišvara iz Rumunije, kao i da će sigurno dati svoj maksimum kako bi obezbijedili prolaz među 16 najboljih.

Prvi u grupi A je Temišvar sa šest bodova, drugo mjesto dijele Pruška i Valensija sa po tri, dok je posljednji Euro 40 bez bodova.

Meč posljednjeg kola između Pruške i Temišvara počeće sjutra u 9 časova.

Pored Pruške, našu državu u ovogodišnjoj Ligi šampiona u mini fudbalu predstavlja i podgorička ekipa Valter, koja je danas pretrpjela dva poraza.

Bjelopoljci su i prošle godina igrali na ovom takmičenju, a tada su ispali u 1/16 finala.

Ove godine u Ligi šampiona učestvuju 24 tima, koja su podijeljeni u šest grupa, prva dva iz svake grupe idu dalje, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Futsal club Pruška

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE