Zablistajte i na plaži u haljinama i kaftanima

Kada krenete na plažu, obavezno nosite haljine koje oblačite preko kupaćeg kostima.

Stajling za plažu se ne mora uvijek sastojati samo iz prozirnih haljina i marama, jer ih ovog ljeta možete zamijeniti modernim haljinama.

Može se desiti da direktno sa plaže odete negdje, a da nemate odgovarajuću odjeću u kojoj biste mogli da se pojavite u centru grada.

Zato uvijek treba da u svom koferu imate haljine koje možete nositi na plaži, ali i za izlazak u bar.

Najbolji primjer takvih haljina su košulja-haljine, modeli na preklop, s cvjetnim dezenom i u zabavnim bojama.

Kaftan

Prozračni ogrtač dužine do gležnja, već se decenijama nosi u raznim kulturama, a u modernom dobu poznat je kao ultimativni odjevni komad za plažu koji se nosi preko kupaćeg kostima.

Žene ga obožavaju u svim mogućim krojevima, dužinama i s raznim uzorcima, jer se lako oblači i brzo suši, a u njemu baš svaka žena može izgledati poput holivudske zvijezde.

U posljednjih nekoliko sezona, uz kratke i dugačke kaftane i haljine na plažu, u high street trgovinama mogu se kupiti i kratki kombinezoni od prozračnih materijala te maksi hlače s prorezima, koje se nose uz minijaturne topiće.

Boje

Bijele i nježne pastelne boje idealan su odabir za plažu jer osim što djeluju prozračnije i prikladnije za plažu, u njima će vam biti i manje toplo nego u tamnijoj odjeći, a bijela boja na plažu uvijek donosi dodatnu dozu glamura.

Osim onih klasičnih od šifona, ove su godine posebno popularni pleteni, čipkani komadi za plažu, kao i oni s izvezenim detaljima.

U slučaju da volite šarenilo, nećete pogriješiti s tropskim uzorkom koji nikada ne izlazi iz mode ili životinjskim, potpunim hitom u modnom svijetu ove sezone.

Izvor:Nezavisne novine