Zeleni paradajz liječi proširene vene

Isprobajte zeleni paradajz za proširene vene i kapilare. Evo kako da se oslobodite bola i otečenih vena pomoću jednostavnog kućnog lijeka.

Da li vam noge izgledaju kao mapa po kojoj su ucrtane reke? Muče vas proširene vene i kapilari. Jedan lijek iz prirode bi mogao pomoći. Upoznajte zeleni paradajz za vene.

Paradajz u sebi sadrži supstancu nalik aspirinu koja ublažava bol i razređuje krv.

Ruska narodna medicina je nadaleko čuvena i priznata. Iz njene bogate riznice potiče recept za liječenje proširenih vena i kapilara koji vam predlažemo da isprobate.

U pohodu na ljepotu i zdravlje evo nas kod rajske voćke/povrćke svima dobro znanog stanovnika šopskih i drugih salata. "Paradajz" na engleskom jeziku znači raj, a Hrvati ga zovu rajčica.

Obiljem korisnih nutritijenata, paradajz zaista opravdava svoje ime.

Paradajz štiti kardiovaskularni sistem. Likopen i acetilsalicilna kiselina su dva najvažnija nutritijenta koja ga čine tako posebnim.

Likopen je veoma moćan antioksidant koji štiti krvne sudove od oksidacije lošeg holesterola.

Acetilsalicilna kiselina je supstanca vrlo nalik aspirinu koja ublažava bol i razređuje krv koja zahvaljujući njoj ravnomerno teče kroz vene ne oštećujući ih.

Paradajz na vene djeluje tako što ublažava bol i razbija čvorove proširenih vena.

Ukoliko imate proširene vene, vrlo je  vjerovatno da imate i mreže popucalih kapilara po nogama. Dok su vene obično izraženije na potkolenom djelu noge, kapilari se češće javljaju na butinama.

Proširene vene lako i mogu vam pored estetskih, donijeti i mnogo zdravstvenih muka.

Brojni su medicinski tretmani dostupni za liječenje vena, a u težim oblicima i operacija kao jedini lijek.

Naš zadatak je ovdje da vidimo kako sebi možete sami pomoći koristeći viševjekovno narodno iskustvo u spravljanju lijekova za proširene vene.

Neki su čak skloni da tvrde da su narodni ljekovi protiv proširenih vena i kapilara efikasniji od onih konvencionalnih. Vrlo popularan domaći lek je divlji kesten u rakiji ali nije jedini. Ima ih mnogo i svaki sadrži nešto posebno što bi vam moglo biti od koristi.

Jedan od takvih je ruski narodni lijek za koji vam je potreban samo zeleni paradajz.

Paradajz je bogat acetilsalicilnom kiselinom koja brzo oslobađa od bola. Takođe, ova kiselina razređuje krv i djeluje kao antikoagulant. U vezi sa proširenim venama  flavonoidi su i najvažniji sastojak paradajza jer jačaju zidove krvnih sudova.

Zašto zeleni, a ne zreo paradajz?

Foto:Nezavisne novine

Ustaljeno je mišljenje da je nezrelo voće i povrće u odnosu na dozrele plodove nutritivno manje kvalitetno. Stručnajci su međutim otkrili da zeleni paradajz ima gotovo identične nutritivne vrijednosti kao i zreo. Kalcijuma se na primjer, u zelenom paradajzu nalazi tri puta više nego u zrelom. Kalcijum je važan mikroelemenat za jačanje vena. Treba ga uzimati u hrani koja je njime bogata, ali takođe nije naodmet i spolja iskoristiti blagodet zelenog paradajza. Iznenađujuće je da uprkos odsustvu crvene boje, on sadrži podjednake količine beta karotena. U nezrelom se nalazi nešto više vitamina C, a manje kalijuma ali razlike su skoro zanemarljive.

C vitamin je poznat kao neophodan za izgradnju i jačanje tkiva te takođe radi na jačanju zidova vena ublažava već nastale probleme i djeluje preventivno.

Bilo da vam je pri ruci crveni ili zeleni paradajz on svakako sadrži obilje nutritijenata koje možete okrenuti u korist svojih zdravih i lijepih nogu.

Stoga  za tretman proširenih vena i kapilara možete naizmenično korstiti jedan i drugi već prema tome koji vam je trenutno dostupan.

Kako se liječe vene zelenim paradajzom?

Ovo je vrlo efikasan narodni lijek koji gotovo trenutno daje rezultate.

U nastavku, korak po korak slijedi  tretman zelenim paradajzom protiv proširenih vena:

-Operite 2-3 zelena paradajza i isjecite na kolutove.

-Na čvorove proširenih vena privijte kolutove paradajza.

-Stavite isečen paradajz i na mrežu kapilara.

-Pričvrstite elastičnim zavojem ili streč folijom.

-Držite oblogu za vene od zelenog paradajza dok ne osjetite peckanje na koži.

-Čim osjetite peckanje uklonite oblogu.

-Isperite hladnom vodom.

-Da biste dobili željeni rezultat ponavljajte postupak 5 puta dnevno.

Izvor:Nezavisne novine