Nova veza sa bivšim partnerom: Pravila za drugu šansu

Ukoliko i dalje imate emocije prema bivšem partneru, možda se ponovo pomirite. Mnogo je lakše reći nego učiniti, pogotovo ako razdvajanje nije bilo lako. Ukoliko planirate da obnovite vezu sa bivšim partnerom stručnjaci imaju nekoliko savjeta. 

Ne žurite!

Da, veoma je zabavno što ste ponovo zajedno, ali nemojte žuriti i obavjestiti sve o novom odnosu. Za novi odnos treba vremena.

Sada znate šta želite

Sada možete sklopiti sve kockice i konačno dobiti ono što želite iz ove romanse. Samo iskreno odgovorite i razmislite o potrebama partnera. I neka on takođe razmisli!

Razmislite o novom odnosu

Vrijeme mijenja ljude i ne možete da se oslonite samo na ono što ste ranije znali o partneru. Uvjerite se da i dalje dijelite zajedničke vrijednosti i iste poglede na glavna pitanja. 

Razgovarajte o vremenu provedenom jedno bez drugog

Nema potrebe za detaljima. Bila je u međuvremenu neka mala romansa – i to je u redu. Ne dozvolite da se to miješa u vašu trenutnu vezu. I nemojte se odazivati na izvore ljubomore, jer ste oboje odlučili da pokušate ponovo.

Vjerujte u intuiciju

U takvim situacijama obično možete vjerovati intuiciji. Ako su ranije postojali problemi u nekoj sferi odnosa, ovaj put postoji razlog da to ne učinite.

Zaboravite na prošlost

Preciznije, ne morate stalno da se vraćate na subjekte vaših najvećih svađa. Neka duhovi prošlosti ne ometaju sadašnjost.

Ne oslanjajte se na podršku

Vaša porodica možda ne odobrava činjenicu da ste ponovo zajedno, pogotovo ako u prošlosti sve nije bilo dobro. Nema potrebe da ih ubjeđujete, ljudi imaju pravo na svoje mišljenje. Ukoliko veza sada bude uspješna, onda će sigurno promijeniti mišljenje.

 

Izvor: