Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo zagasitim nijansama, šarenilo boja na džemperima iznova nas motiviše da izađemo iz sigurne zone i učinimo color block artikle dijelom stilske svakodnevice.

Tačnije, ako odjevnom artiklu, bez kojeg ne možemo zamisliti hladnije dane, dodamo i trendi jarke boje, dobijamo nepogrešiv modni odabir.

Kombinovanje tonova na najneočekivaniji način u modnom svijetu poznato je pod nazivom color blocking, a ovaj trend nije zaobišao ni tople džempere. Ovi topli odjevni predmeti sjajno će se uklopiti u poslovne kombinacije, a savršeni su i za ležerne stajlinge. Kada je ovakvo kombinovanje boja u pitanju, dizajneri se obično igraju narandžastom, crvenom i rozom bojom, a ukoliko su ove boje previše smjele za vas, u ponudi možete pronaći i džempere u crno-bijelim kombinacijama s akcentima u jarkim bojama.

Modeli color block džempera su neizmjerno šarmantni i istovremeno vrlo upečatljivi jer upravo razigrana nota koju nose u sebi, izdvaja ove džempere u modnom svijetu te ih čini odabirom kojem ćemo se uvijek vraćati.

Kako bi color block džemperi došli do izražaja, kombinujte ih s omiljenim džinsom, plisiranom suknjom i nešto svjetlijim komadima. Sa druge strane, možete se odlučiti i za crnu boju te autfitu podariti nešto strožiju modnu notu.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić