Vukšić: Narodna koalicija koju predvodim riješiće pitanje legalizacije odmah i na pravi način

Narodna koalicija na čelu sa Dejanom Vukšićem održala je tribinu u Maslinama na temu legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Građanima su se pored nosioca liste Dejana Vukšića obratili i kandidati za poslanike Marko Milačić, Vladislav Dajković i Stefan Vešović.

Nosilac liste Dejan Vukšić poručio je:

„Oni vama daju predloge zakona za koje bi mi trebalo deset dana samo da objasnim probleme tog zakona, koje vi unaprijed ne možete ni da pretpostavite. Ko god da vam kaže da je dobro da vi otplaćujete nekakve kredite, on vas odmah dovodi u zabludu i pravi vam problem unaprijed. Zašto? Svako otplaćivanje bilo koje nkeretnine, stana ili bilo kojeg nelegano izgrađenog objekta podrazumijeva upis hipoteke za taj dug koji ćete da imate. A kada vam se upiše hipoteka to znači da ste dugoročno limitirani. To je potpuno neprihvatljivo.

Kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Marko Milačić:

„Nećemo dozvoliti da ovakav predlog zakona o legalizaciji bespravnih objekata bude usvojen. Kada nakon 11. juna kao „Narodna koalicija“budemo dio novog saziva Skupštine Crne Goredonijećemo pravičan zakon o legalizaciji, koji će zaista biti zasnovan na principu socijalne pravde. Zajedno sa vama ćemo napraviti novi zakon koji će biti pošten, pravičan i pravedan. Predloženi zakon ministarke Novaković i gospode iz URE je štetan.Ovo pitanje kojim se, koliko vidim, jedino bavi Narodna koalicija je jedno od najvećih pitanja Crne Gore, s obzirom da pitanje legalizacije bespravnih objekata pogađa direktno i indirektno ogroman broj građana. Kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“Vladislav Dajković „Malo ko u javnosti komentariše činjenicu da je ovim zakonom predviđeno da, ukoliko ne pokrenete proces legalizacije u roku od šest mjeseci, vaša kuća će biti srušena. A to što vi nemate novca da po ovim, nenormalnim cjenovnicima po kojem je kvadrat zemlje recimo na Malom brdu, na zemljištu koje je klasifikovano kao kamenjar, 132 eura. Vi i većina onih koji žive u bespravnim objektima niste pravili kuće od meraka i hira”.

Saopštenje: Medijski tim Narodne koalicije