Vukšić:Biću glas Bokelja u Vladi Crne Gore,o Boki će se odlučivati u Boki

Narodna koalicija na čelu sa Dejanom Vukšićem obišla je Opštine Kotor i Tivat, predstavljajući program i viziju Narodne koalicije.

Nosilac liste Dejan Vukšić tokom posjete Kotoru kazao je: „Boka je, kao i sjever Crne Gore, nažalost, infrastrukturno devastirana. Satima se putuje kroz Boku. To najbolje govori o odnosu države prema Bokeljima. Zalagaćemo se za veću decentralizaciju vlasti i pravilno raspoređivanje sredstava na teritoriji cijele Crne Gore, pa i Boke. Takođe, Pomorska flota Kotor je uništena, a nekada je imala preko 40 prekookeanskih brodova u svom vlasništvu. Boka će kroz Narodnu koaliciju, i mene lično, dobiti autentičnog predstavnika koji će se snažno boriti za njen ekonomski razvoj, ali i za sve njene istorijske, kultutne i duhovne posebnosti. Biću glas Bokelja u Vladi Crne Gore, a o Boki će se odlučivati u Boki.“

Kandidatkinja za poslanicu „Narodne koalicije  - Složno i tačka“ i predsjednica Skupštine Opštine Kotor Maja Mršulja kazala je: „Godinama je bivša vlast uzimala, reći ću, i otimala od Boke i Kotora, sistematski su uništili velika preduzeća poput Jugoceanije, Jugopetrola, Ljekobilja, Henkel rivijere i brojnih drugih. Kotor kao jedan od najstarijih gradova u Crnoj Goru, u kojem se nalazi više od 60 odsto kulturno-istorijskog nasleđa Crne Gore, nema status grada. Narodna koalicija će se zalagati da se Kotoru vrati status grada, što mu po svemu pripada.“ U sklopu posjete predstavnici Narodne koalicije posjetili su Miholjsku prevlaku, odakle je Vukšić poručio:„Najteže je uvijek govoriti u svom mjestu, svom gradu, u svojoj Boki. Ne nalazimo se slučajno danas ovdje na Miholjskoj prevlaci. Upravo sa ovoga mjesta su krenule veličanstvene litije, od ovog mjesta je krenula borba za slobodu.

Kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Marko Milačić kazao je:

„Gdje će drugo biti Narodna koalicija nego ovdje gdje se okupljao narod i branio narod u našim veličanstvenim litijama. Odavde je sve počelo.

Ovo nije samo krstionica, ova krstionica je postala svetionik našeg naroda, svetionik Crne Gore, pravedne Crne Gore, Crne Gore koja drži do sebe i koja ne da na sebe.

 

Saopštenje: Medijski tim Narodne koalicije