Jaka SDP znači sigurno članstvo u EU

Jedan od temeljnih ciljeva liste "SDP – Jaka Crna Gora, je da država u narednom četvorogodišnjem mandatu, do 2024. godine, završi pregovore o pristupanju sa Evropskom unijom i time stvori uslove za mnogo bolji kvalitet života za sve građane, ističe generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

Koliko je važno biti dio demokratske evropske porodice država, kako naglašava Vujović, najilustrativnije govori još uvijek trajuća kriza oko COVID19. Crna Gora, da je članica EU, dobila bi paket od oko tri milijarde eura pomoći samo za saniranje ekonomsko socijalnih posljedica krize.

"Zbog nepostojanja političke volje vlasti da sprovodi reforme, mi u ove četiri godine praktično i suštinski nijesmo mrdnuli sa mjesta i, umjesto da završimo pregovore krajem 2020. godine, kako je to vlast slavodobitno najavila, Crna Gora je danas zaustavljena u evropskom procesu. Sve ovo znači da nas ovakva loša vlast košta milijarde eura novca koje bismo dobili iz fondova EU. Da smo danas u EU i naš turizam bi bio u neuporedivo boljem stanju. Dovoljno je samo vidjeti primjer Hrvatske, u kojoj pad turističkog prometa nije ni približan kao u Crnoj Gori", navodi Vujović.

Kako dodaje, cijenu loše vlasti koja je samo na riječima za EU, a u praksi radi gotovo sve suprotno evropskim standardima, plaćaju građani.

"I ta cijena nije mala – ona se kao što se jasno vidi mjeri milijardama eura. Zato sve lošije živimo, zato su nam i prije krize plate i penzije svake godine realno bile niže, a time i lošiji kvalitet života. Krajnje je vrijeme da ovakve trendove zaustavimo. Lista SDP – JAKA CRNA GORA, najbolji je garant da će Crna Gora u narednom četvorogodišnjem periodu suštinski napredovati ka EU i sprovoditi neophodne reforme. SDP kao međunarodno potvrđeni i najevropskiji politički subjekat u Crnoj Gori to postavlja kao svoj ključni politički cilj. Članstvo Crne Gore u EU nema alternative. Samo jak SDP vodi ka tom cilju", poručio je Vujović.

Izvor: rtcg