Živković: Knjiga Zatočnik pete sile je rekapitularni pregled mog celokupnog proznog stavaralaštva

21.12.ZIVKOVIC01Književnik Zoran Živković, profesor književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, jedan od najprevođenijih pisaca u Srbiji danas, dobitnik svjetske nagrade za fantastiku, prvi dobitnik nagrade Zlatni zmaj Regionalnog festivala fantastične književnosti za Radio Bijelo Polje govori o prvoj naučno stručnoj knjizi o njegovoj prozi ''Zatočnik pete sile - fantastična proza Zorana Živkovića'', autorke prof. dr Ljiljane Pešikan Ljuštanović. Izdavači su Radio Bijelo Polje i Filozofski fakultet iz Novog Sada.

Read more...

Pešikan Ljuštanović: Peta sila je imaginacija, jedina koja savladava sve prepreke

21.12.PESIKAN LJUSTANOVIC1Profesorka književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu za Radio BIjelo Polje govori nastanku knjige ''Zatočnik pete sile – fantastična proza Zorana Živkovića'' koju su objavili Radio Bijelo Polje i njen matični fakultet u skolpui projekta REFESTICON 2016. Autorka govori odlikama jednog od najprevođenijih pisaca u Srbiji, zbog čega ima čitalačku publiku u cijelom svijetu i koji je način izabrala da stručno i naučno pristupi analizi više od 20 djela ovog istaknutog književnika, teoretičara i profesora književnosti.

Read more...

Građanima u susret: gost emisije potpredsjednik za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović

30 9 petar dadoOpština Bijelo Polje uz podršku Vlade Crne Gore trenutno realizuje tri strateška projekta od državnog značaja i to Ski centar Bjelasica, Đalovića pećina i izgradnja kolektora, ističe potpredsjednik za preduzetništvo i ekonomski razvoj mr Petar Smolović.

On je u emisiji Građanima u susret na programu Radija Bijelo Polje istakao da su sva tri projekta implementirana u kapitalni budžet sa naznakom do završetka projekta. ’’Znači da smo riješili ključni problem, a to je finansiranje. Vlada Crne Gore, odnosno Evropska unija će finansirati sva tri projekta koji su od strateškog značaja, ne samo za razvoj turizma, nego i za razvoj poljoprivrede i stočarstva’’ navodi potpredsjednik Smolović.

Read more...

Tema dana: gosti emisije direktor OŠ ''Risto Ratković''– Sinan Spahić i direktor Srednje elektro ekonomske škole - Miloš Marić

16 9 maric spahicAndrijana Rabrenović: Uvaženi slušaoci, dobar dan i dobrodošli u još jednu emisiju ''Tema dana''. Sa nama u studiju su direktor OŠ ''Risto Ratković''- Sinan Spahić i direktor Srednje elektro ekonomske škole- Miloš Marić. Tema današnje emisije jeste bezbjednost đačkih ekskurzija. Svi znamo da je septembar mjesec kada se uglavnom realizuju ekskurzije u osnovnim i srednjim školama, međutim, da bi se došlo do trenutka kada učenici kreću na ekskurziju, potrebno je izvršiti i određene pripreme.

Read more...