Bjelopoljski vatrogasci pomažu u gašenju požara širom zemlje

17 7 vatrogasna vozilo3Velki broj požara zahvatio je primorski i centralni dio Crne Gore, najalarmantije stanje trenutno je na Luštici, gdje u gašenju požara učestvuju i pripadnici bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja.

Kako je saopštio načelnik Milonja Rakonjac, na poziv Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, jutros su poslali ekipe kako bi pomogli u lokalizovanju požara.

“Poslali smo dva vozila i pet vatrogasaca, koji su odmah upućeni na Luštice, jer je tamo najrizičnija situacija. Naši službenici biće na raspologanju do kada god to bude potrebno i pružiti maksimalnu pomoć pri gašenju požara, njihovom daljem širenju, kao i zaštiti materijalnih dobara”, kazao je načelnik Rakonjac, podsjećajući da je sa Luštice evakuisano oko 100 kampera i kupača.

Rakonjac je kazao da u bjelopoljskoj Službi zaštite i spašavanja moraju ostati pripravni, radi sprečavanja požara na našoj teritoriji, iako je situacija potpuno stabilna.

18 05 bp vatrogasci kampana

“Ukoliko stanje na primorju i u centralnom dijelu naše zemlje postane još ozbiljnije, pokušaćemo da pošaljemo bar još jedno vozilo, kako bi pomogli našim kolegama, kojima zaista nije lako u ovim trenucima, naročito što vremenske prilike otežavaju situaciju”.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja, Milonja Rakonjac, uputio je i apel svim građanima Crne Gore da budu oprezniji, ističući da je upravo ljudski faktor glavni uzročnik požara.

17 7 vatrogasna vozilo2

Autorka: Sanja Čujović
Foto:Darko Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MOLIMO VAS DA U SLUČAJU PREUZIMANJA SADRŽAJA NAVEDETE RADIO BIJELO POLJE KAO IZVOR