Najbolje nove serije koje ćemo gledati ove jeseni(video)

Vrijeme nas i dalje služi i omogućava da provodimo puno trenutaka napolju, ali jesen se bliži, i večeri su sve hladnije. Dobra vijest za sve one koji vole da ih provode ušuškani i ispred ekrana je da nas ove jesenje sezone, pored nekoliko novih sezona popularnih serija, očekuje puno novih, premijernih serija. U moru novih naslova teško je procijeniti koji će biti najbolji, ali mi smo izdvojili nekoliko za koje vjerujemo da treba obratiti pažnju na njih.

The North Water

Zasnovana na popularnoj istoimenoj knjizi, serija će pratiti Patrika Samera, bivšeg vojnog hirurga koji se prijavljuje da bude doktor na jednom kitolovačkom brodu koji plovi do Arktika. Tu će se susresti sa okrutnim prirodnim uslovima i još okrutnijim članovima posade, a poslije nekog vremena će doći u sukob sa bacačem harpuna Draksom i boriti se za goli život. Glavnu ulogu doktora tumači Kolin Farel, a datum premijere je 10. septembar.

Y: The Last Man

U ovoj adaptaciji strip serijala vidjećemo post-apokaliptični svijet u kome su iznenada odumrli svi muški sisari, osim jednog dječaka po imenu Jorik i njegovog majmunčeta. Pratićemo kako žene pokušavaju da izgrade novo društvo i prave razna udruženja koja će se boriti za prevlast u ovakvom okruženju, a sve to dok Jorik pokušava da ostane skriven od njihovih očiju i planova. Premijera je zakazana za 22. septembar.

Midnight Mass

Ljubitelji serija The Haunting of Hill House i The Haunting of Bly Manor obradovaće se što njihov tvorac Majk Flanagan donosi novi triler na male ekrane. Radnja ove serije dešava se u jednoj izolovanoj zajednici u koju se vraća osramoćeni Rajli Flin, a potom dolazak novog sveštenika dodatno pogoršava situaciju. Tada počinju da se dešavaju neobične stvari zbog kojih cijela zajednica počinje da se oslanja na religiju i novog sveštenika. Serija će se prikazivati od 24. septembra.

Foundation

Epski serijal knjiga Isaka Asimova konačno dobija serijsku adaptaciju koja dolazi na male ekrane 24. septembra. Ova naučno-fantastična drama predstavlja jedan od najambicioznijih poduhvata, jer želi da adekvatno prenese priču koja se proteže na par hiljada stranica i koja se tiče pada i obnove ljudske civilizacije kroz istraživanje svemira.

Maid

Donekle inspirisana stvarnim događajima, serija prati Aleks, mladu mamu koja bježi iz problematične veze i potom postaje čistačica kako bi izdržavala sebe i svoju malu ćerku. Ona to čini u domovima ljudi više srednje klase, za koje je potpuno nebitna, ali o kojima usput saznaje svašta zanimljivo i škakljivo. Glavnu ulogu tumači Margaret Kvoli, a raduje nas i prisustvo Endi Mekdauel, što ćemo sve pratiti od 1. oktobra.

The Shrink Next Door

Još jedna priča zasnovana na istinitim događajima dolazi na male ekrane 19. novembra, a glavne uloge igraju Pol Rad i Vil Ferel. Oni će predstaviti priču o psihoterapeutu koji će izmanipulisati svog pacijenta i izolovati ga od dragih osoba, kako bi ga iskoristio. Sve to počinje kao normalan odnos, ali na kraju prerasta u zabrinjavajuće posljedice.

Scenes from a Marriage

Jedna od najiščekivanijih mini-serija jesenje sezone predstavlja rimejk čuvenog švedskog originala Ingmara Bergmana i prikazuje jedan turbulentan brak dvoje ljudi. Glavne uloge tumače Oskar Ajzak i Džesika Čestejn, čija hemija je bila očigledna od prve najave, a oni će pokušati da nam dočaraju mnoge bračne probleme i natjeraju nas da se zapitamo šta uopšte znače pojmovi kao što su ljubav, strast, brak i mnogi drugi. Prikazivanje počinje 12. septembra.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković