Objavljene nominacije za Gremi nagrade

 Evo ko ih je dobio najviše, a ONA bi mogla da napiše ISTORIJUAmerička Akademija za diskografsku umjetnost i nauku objavila je nominacije za 64. dodjelu Gremija, koja će se održati u Stejples Centru u Los Anđelesu 31. januara 2022. godine.

Muzičar Džon Batist (35) je dobio 11 nominacija i to zbog albuma "We", uključujući i to za album godine, pesmu godine i najbolji R&B album.

Džastin Biber, Dodža Ket i H.E.R. dobili su po osam nominacija, dok će Bili Ajliš i Olivija Rodrigo u veče dodjele Gremija krenuti sa po sedam nominacija.

Bili Ajliš je ovo treća uzastopna godina s nominacijom za album godine, pjesmu godine i najbolji solo, dok se za Rodrigo otvorila mogućnost pisanja istorije, jer pobjedi li u četiri glavne kategorije, biće tek druga žena i druga najmlađa osoba kojoj je to uspjelo.

Mjesto u istoriji osigurao je i Džej-Zi s tri nominacije. Ukupno ih sada ima 83 u karijeri, čime je Kvinsiju Džonsu uzeo titulu osobe s najviše nominacija za Gremi ikad. Dvije ovogodišnje nominacije Pola Makartnija čine ga drugim najnominiranijim umjetnikom svih vremena, a tokom karijere skupio ih je 81.

Jedna Diznijeva zvijezda transformisala se, naizgled preko noći, u svjetsku pop zvijezdu koja je sama izgradila ime, obožavanu od strane generacije Zed, muzičkih kritičara starijih generacija, ali i svih ostalih.

Olivija Rodrigo nije mnogo napredovala u uređenju svog novog stana, ali je ipak okačila jedno dragocjeno umjetničko djelo u svoju spavaću sobu. Unutar bijelog okvira svečano leži jedan odštampani tvit. Radi se o tvitu Kardi Bi posvećenom njoj koji glasi:

"Ide ti jako dobro za tvoje godine. Ne dozvoli da bilo kakve toksične riječi dopru do tebe i ne dozvoli da bilo ko spriječi da se čuje tvoj glas".

Olivija Rodrigo se nalazi u nominaciji za Gremi nagrade, i to u sve četiri glavne kategorije. Ova 18-godišnjakinja se našla u kategoriji za najbolji album, najboljeg novog izvođača, album godine i pjesmu godine, ali je dobila i još tri nominacije.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić