Registrovana tri nova slučaja

 U Crnoj Gori registrovana su tri nova slučaja zaraze novim koronavirusom, čime je broj oboljelih porastao na 252. Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da je od presjeka u srijedu u 16 sati i 30 minuta analizirano 107 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na novi koronavirus.

U CG 136 respiratora, stiže ih još

Crnogorski zdravstveni sistem snabdjeven je medicinskom opremom za naredni period, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović, navodeći da trenutno ima 136 respiratora i da narednih dana stiže još njih.

Đukanović danas u posjeti opštini Tuzi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće danas u posjeti opštini Tuzi gdje će o aktuelnoj situaciji, uslijed epidemije virusa korona, razgovarati sa predsjednikom opštine Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, i direktorom Doma zdravlja Halilom Dukovićem.

NKT dalo saglasnost na nove mjere: Ne više od jednog lica na javnim površinama

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, analizirajući epidemiološku situaciju u Crnoj Gori konstatovalo da značajno povećanje broja građana na ulicama i javnom površinama juče i danas predstavlja nedopustiv nivo kršenja naredbi i preporuka o potrebnoj fizičkoj distanci i ostanka u objektima stanovanja, zbog čega je data saglasnost da već večeras budu dopunjene i izmijenjene pojedine privremene mjere, kako bi nove odluke važile od sjutra.