Pojasnili smo EU zvaničnicima da Tara nije ugrožena

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović na sjednici skupštinskog Zakonodavnog odbora izjavio je da je delegacija Vlade, prilikom otvaranja poglavlja 27 - Životna sredina i klimatske promjene, pojasnila evropskim zvaničnicima do detalja da gradnjom autoputa rijeka Tara nije ugrožena.

Ističe i da je priča o navodnoj ugroženosti te rijeke nastupila nakon odluke UNESCO-a, da NVO sektor samo preko Vlade može da ih kontaktirati.

Radulović je kazao i da je određeni broj ambasadora zemalja članica EU tražio da se analizira gdje je crnogorski civilni sektor trošio evropski novac.

Prilkom otvaranja jednog od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja zaštita životne sredine, na konferenciji u Briselu, naša zemlja je za tehničku pripremu dobila sve pohvale zvaničnika EU istakao je ministar Održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

"Gospodin Han je rekao da nije prisustvovao bolje pripremljenoj konferencij", kazao je Radulović.

Evropskim zvaničnicima, ističe Radulović, do najsitnijeg detalja prezentirano je šta država preduzima da se prilikom gradnje dionice auto puta ne ugrozi jedna od najčistijih rijeka u Evropi, Tara.

"Mislim da smo zatvorili vrata mešetarenju prema tim adresama, demaskirali smo te priče", kazao je Radulović.

 

Izvor:rtcg