Premijer Marković pred poslanicima

Premijer Marković  pred poslanicima

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića interesuje koliko iznose ukupna ulaganja iz kapitalnog budžeta u sjeverni region, koji su benefiti tih ulaganja, te kada se može oćekivati smanjenje razlike u razvijenosti između svejernog, središnjeg i južnog regiona Crne Gore.

Nezavisni poslanik Alksandar Damjanović pitaće premijera da li je zadovoljan načinom na koji se primjenjuje Zakon o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju, sa aspekta dinamike rješavanja zahtjeva i da li se planira ubrzanje procesa povraćaja imovine ili obeštećenja.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević pitaće Markovića da li smatra da nosioci javnih funkcija, bivši ili sadašnji, treba da imaju bilo kakav povlašćeni status pred zakonom i da li institucije crnogorske države svojim postupanjem pokazuju i daju javnosti takve primjere.

Predstavnik Kluba SNP-Demos Miodrag Lekić pitaće predsjednika Vlade da li ima eventualno neko novo saznanje o ubistvu Duška Jovanovića, koje, kako je kazao, kao nerasvijetljeno u maloj Crnoj Gori predstavlja trajnu bruku ove zemlje i naroda u njoj. Predstavnik kluba manjinskih partija Gencija Nimanbegua interesuje koje je aktivnosti Vlada preduzela na unapređenju prava manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica u sprovođenju Ustavnih odredbi.

Predsjednik Kluba Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće koji su konkretni rezultati Vladine politike u segmentu srednjeg stručnog obrazovanja.

Poslanici Demokratskog fronta saopštili su da neće prisustvovati premijerskom satu zbog odluke Višeg suda da se poslaniku tog saveza Nebojši Medojeviću odredi kazna zatvora zbog odbijanja da svjedoči u predmetu koje je formiralo specijalno tužilaštvo.

Na dnevnom redu sjednice su i poslanička pitanja.

 

Izvor:RTCG