CG prepoznata po stvaranju povoljnog ambijenta

Crna Gora je prepoznata po stvaranju povoljnog ambijenta za unaprijeđenje konkurentnosti, a tržišne reforme, kroz poreske olakšice, dovode privatni sektor u dominantan položaj, ocijenjeno je na sastanku predstavnika grupa prijateljstva crnogorskog i poljskog parlamenta.

"Tržišne reforme, izražene kroz poreske olakšice, dovode razvoj privatnog sektora u dominantan položaj, tako da Crna Gora i Poljska mogu međusobno učiti i uporedo razvijati saradnju", kazali su predstavnici crnogorskog i poljskog parlamenta.

Potpredsjednik parlamenta Poljske, Rišard Terlecki je, na sastanku sa potpredsjednikom crnogorske Skupštine i predsjednikom Grupe prijateljstva Branimirom Gvozdenovićem, rekao da uzvratna posjeta crnogorskih kolega institucijama Poljske predstavlja potvrdu sve intezivnijeg političkog dijaloga i parlamentarane saradnje.

„Posjeta ima za cilj da konkretnim projektnim idejama u oblasti digitalne ekonomije, energetike i turizma uspostavi kontinuitet saradnje dvije prijateljske države“, kazao je Terlecki.

 

Izvor: RTCG