Orav da traži odgovore o pritiscima na poslanike

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) zatražili su od predsjednika Delegacije Evropske unije, Aiva Orava da sa nadležnim u Briselu obavi konsultacije povodom, kako su rekli, pritiska pravosuđa na poslanike u crnogorskoj Skupštini.

Član Predsjedništva DF-a, Andrija Mandić rekao je nakon sastanka sa Oravom, da očekuju odgovore povodom pritisaka i nemogućnosti putovanja poslanika na važne sastanke.

„Očekujemo odgovore na pitanja a su- pritisak pravosuđa, prvenstveno Tužilaštva i Višeg suda na rad radne grupe i na poslanike u Skupštine Crne Gore i nemogućnost putovanja poslanika na važne sastanke, koji su u fukciji približavanja Crne Gore Evropskoj uniji“, precizirao je Mandić.

On je rekao da su zamolili Orava da on obavi neophodne konsultacije kako bi dobili odgovore.

„Konkretno tražili smo od Orava da nam odgovori, ali poznavajući kako funkcioniše sistem svakako da će on obaviti konsultacije usmjerene na efikasan rad na izmjeni izbornog zakonodavstva i rad na izmjenama i dopunama Ustava Crne Gore“, rekao je Mandić.

Tema je, kako je rekao i privremeno radno tijelo, konstituisano dvotrećinskom većinom, a koje je, naveo je Mandić, pravosuđe napalo kako bi onemogućili njegov rad.Sastanku su prisustvovali i Nebojša Medojević i Milan Knežević.

 

Izvor:mina