Marković danas u Sofiji na Samitu "Startup Europe"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković susreo se sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim. Kako je navedeno na Vladinom Tviter nalogu razgovarano je o daljem jačanju političke i ekonomske saradnje Crne Gore i Bugarske.

Marković boravi danas  u radnoj posjeti Bugarskoj na poziv evropske komesarke za digitalnu ekonomiju i društvo Marije Gabrijel.

Premijer će učestvovati u radu Samita „Startup Europe“ čiji je cilj povezivanje kreatora startap sistema država Centralne i Istočne Evrope i Zapadnog Balkana, kao i isticanje inovacionog potencijala ova dva regiona.

Na Samitu će pored evropskih lidera u oblasti digitalizacije prisustvovati i više stotina predstavnika Evropske tehnološke zajednice i kreatora startap sistema kao i predsjednici vlada država Zapadnog Balkana.

Predsjednik Marković će govoriti na panelu na visokom nivou „Transfomacija Zapadnog Balkana u region pogodan za razvoj startapa“ (Transforming Western Balkans into a startup-friendly region na kojem je najvljeno i učešće i premijera Srbije Ane Brnabić i Makedonije Zorana Zaeva.

 

Izv or:AntenaM