Vukadinović priznao, nagodio se za osam mjeseci zatvora

Predrag Vukadinović sklopio je sa Specijalnim tužilaštvom sporazum kojim je priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je prema stavu tužioca Saše Čađenovića odgovorna i za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu Forum u centru Podgorice, potvrdio je za Pobjedu njegov advokat Velibor Marković.

Vukadinović se nagodio sa Tužilaštvom na osmomjesečnu kaznu zatvora.

Kako je Vukadinović do sada u Spuškom Istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci i osam dana, njegov advokat Velibor Marković najavio je da će u ponedjeljak tražiti od Tužilaštva ukidanje pritvora.

“Očekujem saglasnost Tužilaštva za ukidanje pritvora Predragu Vukadinoviću, jer više ne postoje razlozi za njegovo dalje trajanje”, kazao je advokat Marković.

Prema navodima optužnice, Predrag Vukadinović imao je zadatak da izvršava uputstva i naredbe članova kriminalne organizacije, da obezbjeđuje iznajmljuje sredstva za izvršenje krivičnih djela vozila, pruža logističku podršku drugim članovima kriminalne organizacije i da pomaže u skrivanju osoba koje traži policija.

Izvor: rtcg