Odnosi Crne Gore i Srbije najbolji od nezavisnosti

Odnosi Crne Gore i Srbije najbolji su i najstabilniji od vremena kada su dvije države postale nezavisne, kazao je crnogorksi šef diplomatije, Srđan Darmanović.

On je danas u parlamentu odgovarao na pitanje poslanika Demokratskog fronta, Strahinje Bulajića kako ocjenjuje političke odnose između Crne Gore i Srbije.

Darmanović je kazao da je politika dobrosusjedskih odnosa i jačanje regionalne saradnje jedan od tri stuba i prioriteta vanjske politike Crne Gore, pored članstva u NATO i Evropskoj uniji.

"U tom duhu u kontinuitetu posvećeno jačamo politički dijalog na bilaterlanoj osnovui sa svim susjedima, ukljulčujući i Srbiju", rekao je Darmanović.

On je ocijenio da su odnosi Crne Gore i Srbije voema dobri, vjerovatno najbolji i najstabilniji od vremena kada su dvije države postale nezavisne.

“Relaciju sa Srbijom po svim pitanjima koja nas povezuju sa naše strane je oduvijek karakterisao otvoren pristup i želja da odnosi dvije zemlje konstatno napreduju. Naša saradnja je intenzivna i zasnovana na realnim interesima, kao i istorijskoj, geografskoj političkoj upućenosti jednih na drugu”, kazao je Darmanović.

Izvor:mina