Plate s novim koeficijentima od 1. januara?

Sjednica radne grupe, koja priprema predloge izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete i njegovo usklađivanje sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru biće održana naredne sedmice, najavio je predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević.

On je podsjetio da su radne grupe imale dva sastanka i da je u toku usaglašavanje i rad do finalizacije izmjena zakona, odnosno usklađivanje granskog, sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

"Dvije sjednice su održane i već se punom parom radi na usaglašavanju Granskog kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Nadamo se da će brzo biti konačno izdefinisane izmjene kolektivnog ugovora i da ćemo iskoristiti priliku da još neke stvari, za koje se tokom primjene pokazalo da nisu kako treba, biti sređene", rekao je Pavićević agenciji MINA.

Pavićević je kazao da je zakonska obaveza da se Granski kolektivni ugovor za oblast prosvjete uskladi sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.Prema njegovim riječima, planirano je da dio koji se odnosi na koeficijente uđe u predlog budžeta za narednu godinu, i da se počne primjenjivati od 1. januara.

Izvor: RTCG