Brajović traži reviziju za 2015.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović dao je nalog Odjeljenju za internu reviziju da izvrši reviziju svih putnih naloga za 2015. godinu.

Upućen je i zahtjev Državnoj revizorskoj instituciji za kompletnu reviziju 2015, rečeno je Pobjedi iz Skupštine, koja će danas raspravljati o završnom računu budžeta za prošlu godinu i izvještajima DRI od oktobra 2016. do oktobra tekuće. 

DRI je u reviziji poslovanja Skupštine u 2016. godini konstatovala da nije razduženo 239 putnih naloga vrijednosti 120.785 eura. Isplatu putnih naloga ispituje Tužilaštvo po prijavi Skupštine od 9. januara.Iz parlamenta su naveli da su DRI 17. novembra 2017. predali Akcioni plan za realizaciju 23 preporuke, koji sadrži komentare, mjere, nosioce i rokove. "Sprovođenjem revizorskih preporuka, jačanjem kadrovske strukture i saradnjom sa svim nadležnim institucijama, skupštinsko rukovodstvo smatra da će se utvrditi razmjere lošeg upravljanja u prethodnom periodu i time spriječiti mogućnost nezakonitog i nekontrolisanog trošenja novca", navode iz Skupštine i dodaju da Akcioni plan ne tretira pitanje odgovornosti za nepravilnosti.

Izvor: Antena M