U Norvešku ide 40 pripadnika VCG

Procijenjeni troškovi za učešće 40 pripadnika Vojske Crne Gore na NATO vojnoj vježbi ,,Spoj trozupca 2018“ (,,Trident Juncture 2018“) u Norveškoj iznosiće 120.000 eura.

To je navedeno u sporazumu o zaključivanju Tehničkog sporazuma između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Slovenije o logističkoj podršci učešća na vježbi. Ova sredstva su, dodaje se u dokumentu, obezbijeđena u okviru sredstava opredijeljenih Ministarstvu odbrane Crne Gore izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018.

''U skladu sa članom 4b Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu i odobrenim Planom međunarodnih vježbi pripadnika Vojske Crne Gore u 2018. godini, ministar odbrane odobrio je učešće 40 pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi ,,Spoj trozupca 2018“ (TRJE 18).Pored Vojske Crne Gore, na vježbi će učestvovati oružane snage iz više članica NATO i partnerskih država, kao i formacije Oružanih snaga SAD, stacioniranih u Evropi''- navodi se u ovoj odluci.

Izvor:antena m