Crna Gora na dobrom putu integracije u EU

Crna Gora je na dobrom putu integracije u Evropsku uniju (EU), sa jasnim ciljem evropeizacije društva i dostizanja evropskog kvaliteta života, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je juče primio je ambasadora Žan-Pola Karterona, počasnog predsjednika Kran Montana Foruma, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Služba za informisanje predsjednika Crne Gore, Karteron je iskazao veliko poštovanje za ulogu Đukanovića u ostvarivanju strateških ciljeva i doprinosu stabilnosti regiona.

„Crna Gora je pokazala da je primjer stabilnosti i razvoja“, kazao je Karteron, dodajući da je spreman da lično, i u okviru Foruma, pruži punu podršku njenoj daljoj međunarodnoj afirmaciji.

Đukanović je zahvalio sagovorniku za kontinuiranu podršku Crnoj Gori, posebno kroz angažman Kran Montana Foruma, koji je, kako je kazao, dao snažan doprinos njenoj prezentaciji na evropskoj sceni.

„Crna Gora je u međuvremenu postala članica NATO-a, na dobrom je putu integracije u EU, sa jasnim ciljem evropeizacije društva i dostizanja evropskog kvaliteta života“, istakao je Đukanović.

Đukanović i Karteron su uz ocjenu da je važno sačuvati viziju ujedinjene Evrope, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim globalnim kretanjima, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor:mina