Održaće kontrolno saslušanje o Aerodromima

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće kontrolno saslušanje u vezi sa aktuelnom temom modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, ali će odluku o tome ko će biti pozvan donijeti naknadno.

Predsjednik Odbora, Predrag Sekulić, kazao je danas na sjednici da su tom skupštinskom tijelu dostavljene dvije inicijative za održavanjem konsultativnog odnosno kontrolnog saslušanja u vezi aerodroma, koje su dostavili poslanici Socijaldemokrata (SD) i Demokratske partije socijalista (DPS).

„Početkom sedmice dobili smo inicijativu od poslanika SD-a, Borisa Mugoše, za održavanje konsultativnog saslušanja povodom aktuelne teme modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, sa predlogom da Odbor pozove ministra saobraćaja i pomorstva, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora Aerodroma“, saopštio je Sekulić.

Odboru je danas stigla i inicijativa od tri poslanika DPS-a - Nikole Rakočevića, Ane Nikolić i Filipa Vukovića, za sazivanje kontrolnog saslušanja ministra saobraćaja i pomorstva i ostalih članova Vlade koji upravljaju procesom pripreme posebnog akta za dalju valorizaciju aerodroma.

Tema kontrolnog saslušanja bi bila Razvojna politika Aerodroma Crne Gore u svjetlu predloženog koncesionog akta.

Sekulić je predložio da se održi kontrolno saslušanje, ali da se prije toga Vladi uputi pismo sa zahtjevom za dostavljanje određene dokumentacije.

Izvor:rtcg