Nuhodžić na konferenciji o bezbjednosti i migracijama

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, učestvovaće danas na konferenciji o bezbjednosti i migracijama koja se održava u Beču.

Iz resornog Ministarstva saopšteno je da Nuhodžić na konferenciji učestvuje na poziv saveznog ministra unutrašnjih poslova Austrije, Herberta Kikla.

Kako su naveli, učešće Nuhodžića prilika je da se u periodu kada Austrija predsjedava Savjetom Evropske unije (EU) dodatno afirmišu ostvareni rezultati Crne Gore u vezi sa ispunjavanjem obaveza iz pregovaračkog poglavlja 24, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

„Konferencija je posebno važna zbog razmjene informacija o izazovima i zaštiti spoljnih granica, kao i daljeg jačanja saradnje sa partnerskim službama u Regionu i Evropi“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, predviđeno je da ministri potpišu Sporazum između ugovornih strana Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi o automatizovanoj razmjeni DNK podataka, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila.

Izvor: Mina