Brajović primio ambasadore Njemačke i Kine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović tokom nastupne posjete novog ambasadora Njemačke Roberta Hajnriha Vebera zahvalio je na podršci te države članstvu Crne Gore u NATO, kao i kontinuiranoj pomoći evropskoj integraciji naše zemlje.

Brajović je naglasio da je intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou u posljednje vrijeme, od izuzetnog značaja za jačanje političke i ekonomske saradnje dvije zemlje.

Ambasador Veber je istakao da Crna Gora predstavlja veliku promjenu na Balkanu, jer je država koja nema problema sa susjedima, članica je NATO i posvećena evropskoj integraciji. On je poručio da Njemačka predstavlja prijatelja Crne Gore koji će nastaviti da podržava njeno članstvo u EU.

Na sastanku predsjednika Skupštine sa novim ambasadorom Kine Liu Đinom konstatovani su odlični politički i ekonomski odnosi dviju država, na čijem stalnom razvoju treba i dalje raditi.

  Posebno je istaknut značaj sprovođenja planirane dinamike u izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar –  Boljare, kao najvećeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori.

Izvor: CdM