Pažin: Ubrzani napredak ka EU najbolja podrška proevropskim snagama

Ubjedljivim rezultatima u izgradnji pravednog i bezbjednog društva, Crna Gora je zavrijedila članstvo u NATO i ostvarila značajan napredak u pristupanju Evropskoj uniji, trajno vezujući svoju budućnost za vrijednosti i standarde razvijenih demokratskih zemalja, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin na sastancima sa visokim zvaničnicima holandske izvršne i zakonodavne vlasti danas u Hagu.

Na sastanku sa predsjednicom Senata Kraljevine Holandije Anki Brokers Knol, potpredsjednik je ukazao na veliki značaj političke i ekspertske podrške Holandije za izvjesnu evropsku budućnost Crne Gore.

Ocijenio je da bi ubrzani napredak ka članstvu u EU onih država kandidata koje ispunjavaju potrebne uslove bio najbolja podrška proevropskim snagama i potvrda kredibilne evropske budućnosti Zapadnog Balkana, kao jedine garancije trajnog mira i prosperiteta čitavog regiona.

Predsjednica Senata Brokers Knol naglasila je da su u holandskom zakonodavnom domu bili veoma srećni kada su bili u prilici da daju saglasnost za članstvo Crne Gore u NATO-u.

Izvor: CdM