Jovica Vukotić uhapšen u Turskoj

Vođa škaljarskog klana Jovica Vukotić uhapšen je u Turskoj po potjernici Grčke i isporučen je Srbiji.

Vukotić je uhapšen prije tri dana u Antaliji zahvaljujući operativnim saznanjima crnogorske policije da se nalazi u tom gradu. Kako Pobjeda piše, lisice su mu stavljene u stanu dok je bio sa jednom stranom državljankom. Kod sebe je imao lažni pasoš.

Jovica Vukotić uhapšen je po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Grčka zbog šverca kokaina u toj zemlji. Prema operativnim podacima crnogorske policije, Vukotić je u rejonu Antalije boravio četrdesetak dana, sve do hapšenja u nedjelju veče.

Turske vlasti obaviještene su da Vukotića potražuje Grčka zbog krijumčarenja 140 kilograma kokaina. Ipak, turske vlasti juče su donijele odluku da ga ne isporuče Grčkoj, prvenstveno zbog loših političkih odnosa sa tom zemljom, pa su ovog bjegunca „ustupile“ Srbiji, što im i zakon omogućava.

Naime, Vukotić ima dvojno državljanstvo – crnogorsko i srpsko, koje je dobio prije dvije godine, u vrijeme krvavih obračuna dvije kriminalne grupe – „škaljaraca“ i „kavačana“. Sada se postavlja pitanje da li će ga Srbija isporučiti Grčkoj ili će od te zemlje tražiti ustupanje predmeta da bi odgovarao pred srpskim pravosuđem.

Prema informacijama Pobjede, Srbija ne potražuje Jovicu Vukotića, niti je protiv njega pokrenut bilo kakav postupak u Srbiji. Zato je izuzetno zanimljiv potez Turske da Vukotića isporuči – državi koja ga ne potražuje.

Vukotić je srpsko državljanstvo dobio 2016.  zahvaljujući poznanstvima sa bezbjednosno interesantnim osobama iz Novog Sada, kako bi izbjegao da odgovara pred crnogorskim pravosudnim vlastima.

Izvor:AntenaM