Ulazak u NATO udvostručio strane investicije

Od kada je postala članica NATO-a, ulaganja stranih investitora iz zemalja Alijanse u Crnu Goru su se udvostručila, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

“NATO čini sigurnim milijardu građana širom Evrope i Sjeverne Amerike. Dakle, pridruživanje NATO-u znači da imate 29 drugih zemalja koje brinu o vama i vašoj sigurnosti. Sigurnost je i temelj prosperiteta i ekonomskih prilika, a dokaz za to je i Crna Gora. Od kako se pridružila Alijansi prošle godine, ulaganja stranih investitora iz država članica Alijanse su se udvostručila”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom u Skoplju, prenosi Pobjeda.

Odgovarajući na pitanje o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, Stoltenberg je kazao da svako širenje Alijanse, doprinosti stabilnosti ovog regiona.

“To smo vidjeli i posljednjih godina, proširenje NATO i proširenje EU doprinosi miru, stabilnosti i prosperiteru Evrope, takođe i ovog regiona. Članice NATO u regionu su Slovenija, Hrvatska, Albanija, a od nedavno i Crne Gora. Morali smo to da vidimo, svaki put kada se NATO širio, to je dovodilo do stabilnosti i prosperiteta”, kazao je Stoltenberg.

Izvor:rtcg