Crna Gora prihvatiće do pet migranata

Crna Gora će na molbu Italije prihvatiti do pet migranata sa broda Diciotto, koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom ostrvu Sicilija. "Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u crnogorskoj istoriji, odlučila da Crna Gora na molbu Italije prihvati do pet migranata sa broda Diciotto," navodi se na Twiteru Vlade.

 

Podsjetimo Italija je zatražila pomoć za rješavanje pitanja migranata koji se nalaze na brodu na Siciliji ne samo od Crne Gore, već i od članica Evropske unije, kao i od ostalih susjednih zemalja.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli ranije je odgovarajući na pitanje koliko migranata žele da primi Crna Gora, pošto ih je na brodu oko 150, istakao da je svaka pomoć dobrodošla, u skladu sa mogućnostima države. Italija je pozitivan odgovor prethodno dobila od Irske i Albanije.

Ranije je objavljeno da je Albanija ponudila da prihvati 20 migranata, a Irska između 20 i 25 sa broda koji je danima ,,zarobljen“ na Siciliji.

Izvor:rtcg