BS ministri dimna zavjesa za egzodus Bošnjaka

Očekivanja bošnjačkog naroda nijesu bila i s tim se niko normalan ne može pomiriti da se jedna partija, koja je doslovno "uzeta za ruku" od DPS-a, kojoj se dozira političko učešće shodno potrebama i procjenama koalicionog partnera, smatra predstavnikom svakog Bošnjaka u Crnoj Gori, bez obzira da li je glasao ili ne, kazao je čelnik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori, Hazbija Kalač.

Interes Bošnjaka je, smatra on, da imaju političkog predstavnika kojem koalicioni partner ne može kabinetski određivati procenat učešća, što je, kako je istakao, sada slučaj.

"Kao rezultat takvog, strogo programiranog učešća u izbornom procesu, imamo osjećaj političke nemoći, a naglo osiromašenje i nesigurnost, te masovno iseljavanje, kao posljedicu svega toga", rekao je Kalač za Dan.

On ocjenjuje da je položaj Bošnjaka kao jedne od identifikovanih zajednica u Crnoj Gori svakim danom sve teži i besperspektivniji.

"Podaci o broju bošnjačkih ministara i direktora ne mogu zasjeniti tako očigledan indikator kvaliteta življenja, a to je indikator siromaštva i iseljavanja iz Crne Gore. Ovaj narod je od vlasti očigledno projektovan za iseljavanje, a ti vajni ministri i direktori su samo dimna zavjesa kojom se vješto maskira organizovani egzodus bošnjačkog naroda iz Crne Gore", smatra Kalač.

 

Izvor:RTCG