Crna Gora važna za sigurnost regiona

Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra značajnu ulogu u NATO-u i drugim globalnim operacijama, kazao je portparol Pentagona Erik Pahon.

Govoreći o nedavnim izjavama američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je rekao da ne zna zašto bi SAD branile Crnu Goru u slučaju napada na nju, iz Pentagona kažu da su Sjedinjene Države veoma posvećene saradnji sa Crnom Gorom kao NATO saveznikom.

“Pentagon redovno komunicira sa crnogorskim zvaničnicima u vezi sa pitanjima odbrane. Sjedinjene Države i Crna Gora su posvećene NATO i saradnji kao saveznici. Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra važnu ulogu u NATO -u i drugim globalnim operacijama. To što je vaša zemlja rasporedila 20 pripadnika oružanih snaga u Avganistanu je veliki uspjeh za svaku zemlju, Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra važnu ulogu u NATO-u i drugim globalnim operacijama uključujući i postojeće članice NATO-a. To je dokaz crnogorske posvećenosti zajedničkim bezbjednosnim interesima sa Sjedinjenim Državama i NATO-om, i radujemo se nastavku tog odnosa”, rekao je Pahon za Pobjedu.

 

Izvor:rtcg