SDP traži niže cijene goriva

Klub poslanika SDP-a danas će predati u proceduru predlog Zakona kojim se smanjuju akcize na gorivo, jer se radi o pogrešnom potezu Vlade i resornog ministarstva.

Poslanica SDP dr Draginja Vuksanović naznačila je da je Crna Gora u toliko teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj sebi ne smije dozvoliti greške poput katastrofalne akcizne politike koju Vlada vodi u posljednje vrijeme.

"I pored svih upozorenja koje su dolazila najčešće iz stručne javnosti i naše partije da se ne povećaju akcize naglo i preko realne kupovne moći građana, Vlada i resorno ministarstvo su tvrdoglavo odbijali da vide ono što je od samog starta bilo očigledno, preveliki nameti će opteretiti privredu i građane", naglasila je Vuksanović.

 Zbog toga će, kako je kazala, Klub poslanika SDP-a danas predati u proceduru predlog Zakona kojim se smanjuju akcize na gorivo, jer se radi o pogrešnom potezu Vlade i resornog ministarstva.

"Očigledno da su cijene goriva na pumpama previsoke upravo zahvaljujući vladinim porezima koji čine do 55% u cijeni goriva. Tako država na rezervoar goriva od 75 eura uzima skoro 40 eura akciza i poreza, dok je stvarna cijena goriva i marža naftnih kompanija oko 35 eura", kazala je Vuksanović.

Izovr:rtcg