CG naprednija od drugih zemalja regiona

Parlamentarna skupština (PS) OEBS-a želi da bude aktivnija na Balkanu, što se odnosi i na Crnu Goru koja je značajno naprednija od drugih zemalja, poručio je predsjednik tog tijela, Džordž Cereteli.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom crnogorskog paarlamenta Ivanom Brajovićem, koji predvodi delegaciju Skupštine na godišnjem zasijedanju PS OEBS-a u Berlinu, rekao da je Crna Gora značajno naprednija od drugih zemalja - kao članica NATO-a i kao kandidat za Evropsku uniju.

„Što će podrazumijevati i integracioni proces za koji se nadamo i želimo Crnoj Gori da bude jos brži, jer će on samoj zemlji donijeti više saradnje, mira i bolji život“, rekao je je Cereteli.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, slični tonovi podrške čuli su se i u razgovoru sa generalnim sekretarom PS OEBS-a Robertom Montelom.

„Razgovarali smo, između ostalog, i o povratku opozicije u Skupštinu, a OEBS je uvijek pozivao na učešće, jer je to način poštovanja demokratije, i zahvaljujemo predsjedniku na smirivanju situacije i što se stara da se ovo dogodi“, kazao j Montela.

On je rekao da je Misija OEBS-a u Crnoj Gori vrlo snažna, i da obezbjeđuje savjetodavnu i podršku reformskim procesima u zemlji.

„I cijenimo činjenicu da Crna Gora sarađuje sa Misijom na veoma konstruktivan i napredan način“, dodao je Montela.

Izvor:rtcg