Ponovo odgođena sjednica SO Budve

Predsjednik budvanskog parlamenta Đorđe Vujović odgodio je sjednicu Skupštine opštine, koja je trebalo da bude održana danas, do daljnjeg, navodeći da je uvjeren da će se postići dogovor oko obezbjeđenja kvoruma.

Vujović je kazao da je odgodio sjednicu jer nije bilo kvoruma. On je kazao da od Vlade nije dobio nikakavo upozorenje o uvođenju prinudne uprave.Gradonačelnik Budve Dragan Krapović najavio je da će danas uputiti predlog koalicionim partnerima za skraćenje mandata aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta. On je kazao da nema informaciju da li takav predlog podržavaju u koaliciji niti opoziciji, prenosi portal Vijesti.

Krapović je kazao da je dobio informaciju od Vujovića 20 minuta pred početak sjednice da će je odgoditi na zahtjev odbornika Demokratskog fronta. Krapović je ponovio da neće dozvoliti Vladi uvođenje prinudne uprave.

Skraćenjem mandata otvara se put novim izborima u Budvi. Crnogorska Vlada je u petak upozorila Skupštinu Opštine Budva da u roku od 15 dana održi sjednicu, radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza.

"Imajući u vidu činjenicu da Skupština Opštine Budva već duže od šest mjeseci ne ostvaruje funkcije, odnosno ne izvršava zakonom utvrđene obaveze, čime je dovela u pitanje ostvarivanje prava građana, Vlada upozorava Skupštinu Opštine da, u roku od 15 dana, održi sjednicu", navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor:mina