Od Rožaja do Peći stizaće za 18 minuta

Izgradnja tunela između Rožaja i Peći, odnosno saobraćajnice koja bi omogućila povezivanje autoputeva Bar-Boljare-Beograd i Priština-Peć, izvjesna je.

Biće formirane radne grupe koje će intenzivirati aktivnosti kako bi realizacija tog projekta počela što prije, dogovoreno je na sastanku predstavnika crnogorskog Ministarstva saobraćaja i Ministarstva uređenja prostora Kosova, Mersada Ibrahimovića, generalnog  direktora za državne puteve i Redžepa Kadriua, pomoćnika ministra. Razgovore o njenovoj realizaciji nedavno su započeli premijeri Duško Marković i Haruš Haradinaj, a nastavili resorni ministri Osman Nurković i Ferid Agani.

Ibrahimović je istako kako je projekat značajan ne samo za dvije države već i za region te da će koridor povezati dva autoputa ali i stvoriti pretpostavke za intenzivniju privrednu i turističku saradnju dvije države i omogućiti turističku valorizaciju prostora Hajle, piše Pobjeda.

“Projekat je dobio i međunarodnu pažnju jer ga je kosovski premijer prestavio na konfereciji u Sofiji”, rekao je Ibrahimović. Izgradnja tunela koštala oko 106 miliona eura a kompletna saobraćajnica kojom bi se povezala dva auto puta oko 181 milion eura.