Sve više turista iz Albanije dolazi u CG

Crna Gora posljednjih godina bilježi rast broj turista iz Albanije, pa je 2017. našu zemlju posjetili 56.206 turista iz te susjedne države, saopšteno je na Privrednom forumu u Skadru.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović, rekao je da se Crna Gora "sve bolje pozicionira kao destinacija kvalitetnog nautičkog, zdravstvenog i gastro turizma".

"Pa formiranje zajedničkog turističkog proizvoda s Albanijom, kao rastućom destinacijom, predstavlja projekat u obostranom interesu", rekao je Golubović.

Na forumu je saopšten podatak da je posljednjih godina prisutan trend rasta turista iz Albanije. Tako je u 2017. godini Crnu Goru posjetilo njih 56.206, odnosno 44,9% više nego prethodne godine. Oni su ostvarili 214.365 noćenja ili 86,8% više nego 2016. godine.

"Adekvatna valorizacija Skadarskog jezera i regulisanje plovnih puteva na rijeci Bojani značajno bi podigli nivo turističke ponude obje zemlje. Regulacijom vodostaja Skadarskog jezera spriječili bismo poplave i dobili oko 15.000 hektara poljoprivrednog zemljišta vrijednog oko milijardu i 500 miliona eura", rekao je Golubović.

Izvor:rtcg