Unaprjeđenje saradnje zajednički interes

Unaprjeđenje saradanje, posebno na ekonomskom planu, zajednički je interes Crne Gore i Maroka, ocijenili su premijer Duško Marković i predsjednik Predstavničkog doma marokanskog parlamenta, Habib el Malki.

“Prijateljske države njeguju dobre i sadržajne bilateralne odnose i imaju zajednički interes za dalju saradnju, pogotovo na ekonomskom planu”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je, između ostalog, pokazana zainteresovanost Crne Gore za marokanska iskustava u korišćenju solarne energije. Marković je saopštio da je Crna Gora u prošloj i prvoj polovini ove godine postigla odlične rezultate na ekonomskom planu.

“Bezbjednost i unutrašnja stabilnost su najvažnije pretpostavke za odlične rezultate koje je Vlada postigla”, rekao je Marković. On je dodao da od stabilnosti i sigurnosti države zavisi i ekonomski prosperitet Crne Gore.

„Crna Gora je mala zemlja kojoj je stabilnost i sigurnost veoma važna, jer od toga zavisi njen ekonomski prosperitet i podizanje stanarda i kvaliteta života građana“, rekao je Marković.

El Malki smatra da je članstvu Crne Gore u NATO-u doprinijelo stabilnosti Zapadnog Balkana.

“To što je Crna Gora zavrijedila ulazak u Sjevernoatlantski savez pokazatelj je međunarodnog ugleda Crne Gore”, kazao je el Malki.

Izvor:rtcg