Ambasadorka Kemp: Crna Gora je bastion slobode, slavljena zbog snage karaktera i ljepote

Uzajamno prijateljstvo Crne Gore i Velike Britanije izdržalo je test vremena, pa sad svjedočimo uspješnom bilateralnom odnosu sa mnogo mogućnosti za saradnju i investiranje, kazala je u razgovoru za PINK M ambasadorka Velike Britanije u Podgorici Alison Kemp.

Dodaje da se o našoj zemlji, kako prije 140 godina kada je njena država priznala CG kao nezavisnu, tako i danas govori sa ponosom i najljepšim utiscima.

Crna Gora i Velika Britanija već 140 godina imaju sjajne odnose, a naša zemlja i dalje ostavlja snažne utiske na Ujedinjeno Kraljevstvo, kaže za Pink M ambasadorka Velike Britanije Alison Kemp. “Već više od 140 godina, Crna Gora ostavlja jak i dugotrajan utisak na Ujedinjeno Kraljevstvo.

Više od 140 godina vaša zemlja je prepoznata u britanskom parlamentu i medijima kao bastion slobode, slavljena zbog snage karaktera i ljepote”, poručila je ona.

Od Kongresa u Berlinu kada su velike sile, uključujući UK priznale crnogorsku nezavisnost u julu 1878, Ujedinjeno Kraljevstvo među prvima je uspostavilo diplomatske odnose sa Crnom Gorom, na šta su posebno ponosni, ističe Kemp.

Dodaje i da su se dvije zemlje sve više približavale godinama.

izvor: cdm