Bez povratka u Parlament do datuma izbora

Poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA neće se vraćati u Skupštinu dok se ne potvrdi datum parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, poručili su lideri Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Delegacija Demokrata i URA-e, predvođena Bečićem i Abazovićema razgovarala je u Briselu sa, generalnim direktorom Odsjeka za Evropu i Centralnu Aziju u Ministarstvu inostranih poslova i odbrane Evropske unije Tomasom Majer-Hartingom.

Iz Demokrata je saopšteno da su Bečić i Abazović Majer-Hartingu predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je pozdravila Evropska komisija, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Dvojica lidera su, kako su kazali iz Demokrata. se visokom zvaničniku EU zahvalila na podršci Planu, kao i na pomoći koju su spremni da pruže u toku pregovaračkog procesa.

"Oni su naglasili da će dati sve od sebe da se sprovedu u djelo sve tačke Plana i naglasili da se neće vraćati u redovan rad Skupštine dok se ne realiziju navedene tačke iz Plana, kao i dok se ne potvrdi datum Parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, kako je definisano Planom", navodi se u saopštenju.

Izvor:rtcg