Izbor Đukanovića dobra vijest

Izbor Mila Đukanovića za predsjednika predstavlja dobru vijest za Crnu Goru i njen put ka Evropskoj uniji, ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nakon susreta sa Đukanovićem u Briselu.

Crna Gora je predvodnik u evropskim integracijama, zato je važno nastaviti proces reformi, ocijenio je Tajani nakon susreta sa crnogorskim predsjednikom.

"Crna Gora može biti primjer brzog priključenja, do 2025. nadam se. Vaše liderstvo od suštinskog je značaja jer je to politički, a ne birokratski proces i važno je da damo jasnu perspektivu jer put ka Evropskoj uniji je nepovratan proces", ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta.

On je naveo da se mora povećati saradnja da bi se lakše nosili sa različitim izazovima u oblasti bezbjednosti i opasnosti od terorizma. "Kao EU, moramo stajati uz vas u borbi protiv nacionalističkih i populastičkih planova i islamske radikalizacije", rekao je Tajani. On je kazao da vjeruje u rad i razvoj konkretnih projekata koji će još više približiti Crnu Goru i EU.

"Integracija u EU obezbjuđuje da se jača i ekonomski i drugi razvoj u Crnoj Gori i na Balkanu", kazao je Tajani. Tajani je pozvao Đukanovića da u oktobru prisustvuje plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta u Strazburu, kako bi razmotrili konkretne projekte koji bi Evropsku uniju i Crnu Goru još više približili, što je Đukanović i prihvatio.

Izvor: RTCG