Izbori doveli do potpune stabilnosti

Predsjednički i lokalni izbori pokazali su da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu i da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agendi, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković. 

Marković je juče razgovarao sa ambasadorima država Višegradske grupe - Mađarske Kristijanom Pošom, Slovačke Romanom Hlobenjom i Češke Karelom Urbanom i otpravnicom poslova Ambasade Poljske Anom Kaspšak.

"Mi ćemo se u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije realizujući jednu po jednu obavezu, pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24", rekao je Marković.

Marković je zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ambasadori su istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i po po pitanjima infrastrukturnog povezivanja i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije.

 

Izvor:RTCG