Crna Gora pouzdan partner UNICEF-u

Crna Gora nastaviti da bude pouzdan partner UNICEF-u i ukupnom sistemu Ujedinjenih nacija (UN), kako bi zajedničke aktivnosti dodatno unaprijedile položaj najranjivije populacije, kazao je crnogorski predsjednik Milo Ðukanović na sastanku sa direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšanom Kan.

"Na sastanku obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom Crne Gore i UNICEF-a koja je rezultirala unapređenjem sistema promocije i zaštite prava djeteta u Crnoj Gori. Sagovornici su se osvrnuli na ostvarene rezultate u oblasti deinstitucionalizacije djece i inkluzivnog obrazovanja i ukazali na  značaj daljeg intenziviranja aktivnosti na planu iskorjenjivanja nasilja u porodici i nad djecom i pravne zaštite djece", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Kako se navodi, regionalna direktorka UNICEF-a kazala je da Crna Gora može biti primjer i drugim zemljama u  uspješnosti sprovođenja  programa i podsticaj za pokretanje novih akcija sa ciljem razvoja socijalnih i emotivnih vještina kod djece.

"Sagovornici su iskazali očekivanja da će saradnja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i osnažena sa ciljem kreiranja okruženja za nesmetan razvoj djeteta. U razgovoru je učestvovao i šef kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Osama Makavi", dodaje se u saopštenju.

Izvor:rtcg